Weetwateitjes

Oorlog is geruzie maar dan in het groot bij ruzie heb je pijn van oorlog ga je dood. Watoetje en Watatje, die kijken met hun naïeve en eigenzinnige manier naar de natuur. Ze vertellen over twee bosreuzen, Boomreus en Mosreus, die heel het bos meesleuren in hun infantiel gekibbel zodat een ware oorlog losbreekt. Een parodie op de politieke machtsspelletjes die dikwijls aan de oorsprong liggen van een echte oorlog. Iedereen is begonnen maar niemand heeft het ooit gedaan niemand is gewonnen iedereen is onderuit gegaan.

De vertelling gaat door in een park of bos. We wandelen naar de 4 verschillende vertelplekken waar telkens ongeveer 12 minuten wordt verteld. Het verhaal wordt gebracht door Kathleen Van der Velde (De verhalenkat) en Jan De Maeyer (Meneer Zee).

Doelgroep: 
4 - 10 jarigen
Duur: 
90 minuten
Thema: 
ruzie, oorlog en natuurbeleving
Muziek: 
Jan De Maeyer

NIEUW! 'Feest - Geluk voor kinderen 3'

Samen met sitarspeler en multi-instrumentalist Nicolas Mortelmans bied ik deze voorstelling aan. De derde vertelling in rij naar de geluksboeken van Leo Bormans. Zonder angst ontdekken waar je goed in bent, dromen en plannen maken, zo kijken we met de kinderen hoopvol naar de toekomst. Aan het einde van de voorstelling geven we aan iedereen een eikel met de uitnodiging die te planten. De woorden van de geluksambassadeur zijn krachtiger dan ooit: "Ik bouw een bos. Een bos voor mijn kinderen. En voor de kinderen van de kinderen van hun kinderen."